Alt tag

Nu med dokumentation blandt de mindste

Xarelto er den første orale faktor Xa-hæmmer, der er godkendt til behandling og forebyggelse af tilbagevendende VTE hos børn og unge under 18 år.

Xarelto er nu også godkendt til behandling og forebyggelse af venøs tromboemboli (VTE) hos børn og unge under 18 år, inklusive kateterrelateret trombose, cerebral venøs- og sinustrombose1. Godkendelsen er i øjeblikket baseret på data fra et omfattende klinisk program, inklusive fase III-studiet EINSTEIN-Junior, som omfattede 500 nyfødte og børn op til 18 år med akut VTE. Undersøgelsen viste en numerisk lavere forekomst af tilbagevendende VTE og en reduktion i trombemasse sammenlignet med dem, der blev behandlet med standardterapi (HR = 0,4, 95% Cl 0,11-1,41, p = ns)2. Der var ingen signifikant forskel i større eller ikke-alvorlig klinisk relevant blødning (HR = 1,58, 95% Cl 0,51-6,27, p = ns)2.

Xarelto til børn og unge med VTE kan forenkle behandlingen for barnet, plejepersonalet og den behandlende læge sammenlignet med den injektionsbehandling, der har været tilgængelig indtil nu. Det kan være værdsat, da disse børn ofte er ramt af andre komplicerede forhold, der påvirker deres udvikling.

Flest indikationer blandt NOAKs2

Ud over at være den eneste FXa-hæmmer med indikation for børn og unge med VTE, er Xarelto også den eneste NOAK, der er godkendt til forebyggelse af aterotrombotiske hændelser hos voksne patienter med koronararteriesygdom eller symptomatisk perifer arteriesygdom med høj risiko for iskæmiske hændelser.

Xarelto er desuden godkendt til:

  • Forebyggelse af apopleksi og systemisk emboli hos voksne patienter med ikke-valvulær atrieflimren.
  • Behandling af dyb venetrombose (DVT) og lungeemboli (LE) samt forebyggelse af recidiverende VTE (DVT og LE) hos voksne.
  • Forebyggelse af venøs tromboemboli (VTE) hos voksne patienter, som gennemgår planlagt hofte- eller knæledsalloplastik.

Ønsker du at modtage faglig opdatering fra Bayer?

Referencer:
1. Xarelto® (rivaroxaban ) produktresume, afsnit 4. 1, senest opdateret 01 /2021. OBS – med x
2. Male C, Lensing AWA, Palumbo JS et al. Rivaroxaban compared with standard anticoagulants for the treatment of acute venous thromboembolism in children: a randomised, controlled, phase 3 trial. lancet haematol 2020;7:e18-e27

Ønsker du mere info?

Alt tag

Jannie Aarkrogh Steen

Key Account Manager

Mobil: 2845 8878

Jannieaarkrogh.steen@bayer.com