Hvad nu hvis…
intravitreal injektionstræning
kunne se sådan her ud?

intravitreal injektionstræning i VR

Hvad nu hvis man kunne iføre sig et par VR-briller og øve intravitreal injektion i virtual reality (VR) før man skal udføre proceduren på sin første patient?

Ny prototype fra Bayer skal teste om Virtual Reality (VR) kan afhjælpe den psykologiske barriere der er ved at stikke en nål i øjet på et andet menneske første gang.

Husker du, hvordan du blev oplært i at udføre intravitreale injektioner?

Følte du dig godt rustet den allerførste gang, du skulle stikke en nål i øjet på din første patient?

Vi ved, at de fleste oplever en psykologisk barriere, den første gang de skal udføre en intravitreal injektion. Det kræver øvelse og overvindelse at stikke en nål i øjet på et andet menneske.


Derfor tænkte vi:

Kan træning i Virtual Reality være med til at afhjælpe dette problem?

Prototype udviklet af Khora

For at verificere, om VR-træning kan være en hjælp på landets retinaklinikker, har Bayer A/S udviklet en prototype på intravitreal injektionstræning i Virtual Reality. Prototypen er udviklet af Khora, som allerede har stor erfaring med at udvikle løsninger til sundhedssektoren. 

Man ifører sig et par VR-briller. På skærmen ser man en simpel 3D verden, hvor man kan øve sig i at fiksere øjet på en patient og derefter injicere det rette sted i øjet. Den interaktive model giver løbende feedback, så man lærer at udføre proceduren korrekt.

Vi er spændte på at se, hvordan projektet bliver modtaget, når vi skal rundt i landet og teste i løbet af efteråret 2023.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til projektet? Kontakt Medical Advisor Anders Pryds på anders.pryds@bayer.com