Bayer Logo Bayer Logo Bayer Logo Bayer Logo

Bliv klogere på blodpropper

Forebyg blodpropper og let hjertet for bekymring

Passer du godt på dit hjerte? Mere end 515.000personer i Danmark lever med en hjerte-kar-sygdom, og hvert år rammes over 25.0001 danskere af en blodprop. Når blodproppen først rammer, kan det have store personlige konsekvenser for både den ramte og de pårørende. Derfor handler det om at se indad og værne om dit helbred, så du bliver ved med at dyrke de ting, der gør livet værd at leve.

På denne side kan du lære mere om de mange sider af din hjertesygdom, og hvordan du forebygger en fremtidig blodprop. Som pårørende har du også mulighed for at blive klogere på livet som kronisk hjertepatient.  

I fire film kan du komme helt tæt på forskellige hjerte-kar-patienter, når de fortæller om livet med en kronisk sygdom. Søger du viden om forebyggelse og behandling, har du også mulighed for at dykke ned i sidens temaer. Derudover kan du lytte til vores podcast, hvor en fagekspert giver gode råd til, hvordan du kan tage hånd om din sygdom og værne om helbredet. 

Selvom du ikke mærker til din sygdom i dagligdagen, er det vigtigt at være opmærksom på kroppens signaler. Med de rette livsstilsændringer og gennem den rette behandling, kan du tage hånd om din sygdom og lære at leve med din sygdom. På den måde forebygger du, at en blodprop skal vende op og ned på din livssituation – og du kan i stedet fokusere på alle de ting, der gør livet værd at leve.

Reference:

Bliv klogere på blodpropper

I de nedenstående fire temaer kan du lære mere om de mange sider af din hjertesygdom, og hvordan du forebygger en fremtidig blodprop. Som pårørende har du også mulighed for at blive klogere på livet som kronisk hjertepatient. Læs mere om pårørende til en hjertepatient.